keramická dílna HLINĚNKA

Keramická dílna Hliněnka

maca.mackova@seznam.cz

středa 6. srpna 2014

Okurky, okurčičky ...


Jistě mi dáte za pravdu, že jedna z dalších holčičích záležitostí, je zavařování okurek.
Dneska večer mě čekají poslední sklenice a končím. Zásoby na zimu se nám pěkně kupí. 
Chtěla bych se s vámi podělit o náš recept, který dělala naše babi, mami a teď ho dělám i já. 




 NÁLEV NA OKURKY
na 2 litry nálevu:
1 1/2 litru vody
1/2 litru octa
6 dkg soli
14 dkg cukru
18 tablet sacharinu

Nálev přivedu k varu, pak odstavím a nechám vychladnout.

Koření na jednu sklenici okurek (dávám až nahoru):
1/2 lžičky hořčičného semínka
1 hřebíček
5 kuliček pepře
kousínek celé skořice 

Cibuli, mrkev a kopr prokládám. 

Když mám sklenice pěkně naplněné a zavřené, dám do hrnec a steriluji cca 8 minut. Jsou pak pěkně křupavé.







Zavařování zdar 
Marcela

5 komentářů:

  1. Marci, děkuju za recept na lák..... pár lahví s ním určitě vyzkouším ...pořád hledám ten pravý ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, určitě doporučuju. My je máme moc rádi. Dej vědět zda i vám chutnali. Papa

      Vymazat
  2. Marcelko, děkuji za tip, koukám, že jsem na tom jako Marki, také stále hledám ten pravý... Pa, krásné letní dny. Lidka

    OdpovědětVymazat
  3. Lidko, tak ať vám chutnají. Pa Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku www.mytaste.cz kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 100 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
    Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Mytaste.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    Tunde
    info@mytaste.cz

    OdpovědětVymazat