keramická dílna HLINĚNKA

Keramická dílna Hliněnka

maca.mackova@seznam.cz

http://keramikahlinenka.cz/

pátek 2. listopadu 2018

Naše červené dveře

V dávné historii měly červené dveře obrovský význam. Hebrejští otroci si podle legendy označovali dveře rudou barvou, aby tím ochránili novorozeňata před andělem smrti. Červené dveře můžete najít i v některých kostelech, protože se věřilo, že mohou ochránit před zlem. V současnosti jsou červené dveře chápány jako brána do místa, kde je nevyčerpatelné štěstí, pozitivní finanční energie a duchovní podpora.








Červená je emocionálně velice silnou až extrémní barvou. V každém případě přitáhne každý pohled. Ve Feng Shui znamená červená barva dveří „Vítejte“. I dnes červené vchodové dveře lákají ke vstupu, protože se dá očekávat, že její majitelé jsou pořád nabití energií a dobrou náladou.

Jsem z nich neskutečně nadšená. Co na ně říkáte?

Hliněnka



20 komentářů:

  1. Nádhera a ten věnec na ně ladí !

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsou nádherné ... a ten věnec super :)
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné dveře! S věncem vypadají fakt super :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Marcelko, tak ty se teda povedly. Jsou opravdu nádherné a bezvadně k nim ladí výsadba v nádobách a ostatní dekorace. Jsi šikulka. Zdravíme Vildu. Pa Stáňa s rodinkou.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc dobře dveře vypadají a zajímavý věnec s nimi ladí.
    Hezký den!
    Hanka (bavi-mne-to.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
  6. krásná barva...veskrze pozitivní:))) zdraví Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Marcelko, tak to jsem vůbec netušila. Díky za report. Moje babička měla také červené dveře a ač finanční jistoty mizivé, energie životní skutečně obrovská. Asi na tom něco bude. Ty vaše dveře jsou parádní. Věnec nádherný. Přeji hezké podzimní dny. Věrka

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ty jsou nádherné...dae

    OdpovědětVymazat
  9. If you're trying hard to lose pounds then you absolutely have to get on this totally brand new personalized keto meal plan diet.

    To produce this keto diet, certified nutritionists, fitness trainers, and top chefs joined together to develop keto meal plans that are productive, suitable, cost-efficient, and satisfying.

    Since their first launch in 2019, hundreds of people have already completely transformed their figure and well-being with the benefits a smart keto meal plan diet can provide.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-certified ones given by the keto meal plan diet.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den, mohla bych se zeptat, odkud dveře máte? Právě stavíme domek a díváme se počervených. Tyhle jsou krásné. Děkuji :)
    Vera

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo, to je paráda :-) . Takové dveře jsem ještě neviděla. Jsou krásně originální. My jsme si nechali udělat u Pramos plastové vchodové dveře v antracitové barvě. Hodně lidí mají bílé dveře, tak jsme se chtěli trochu odlišit alespoň tou barvou, ale víc originální jsem být nechtěla :-) .

    OdpovědětVymazat