keramická dílna HLINĚNKA

Keramická dílna Hliněnka

maca.mackova@seznam.cz

http://keramikahlinenka.cz/

čtvrtek 13. června 2019

Bezinkový sirup



množství : 3lahve 700ml
čas na odležení 24 hodin
čas na přípravu 40 minut

Suroviny:

50 květů černého bezu
2 kg krystalového cukru
2 l studené pitné vody
2 citrony
80 g kyseliny citronové




1. Natrhejte květy bezu. Neomývejte je, jenom jim odstříhejte silné zelené stonky. Lehce vyklepte případné malé černé broučky. Květy přendejte do velké skleněné nebo keramické nádoby.

2. Cukr a vodu dejte do hrnce a nechte přejít varem. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Rozvar sundejte z ohně a nechte vychladnout. Pak cukrovým rozvarem zalijte bezinkové květy.

3. Citrony nakrájejte na kolečka. Poskládejte je na zalité bezinkové květy. Nádobu pak zakryjte plátnem nebo poklicí a dejte do chladu. Tam nechte 24 - 48 hodin louhovat.

4. Po vylouhování bezinky sceďte přes síto nebo plátno. Čistou tekutinu mírně zahřejte a rozmíchejte v ní kyselinu citronovou. Pak sirup naplňte do vyvařených lahví. Lahve uzavřete a uschovejte v chladnu.







1 komentář:

  1. As stated by Stanford Medical, It's really the SINGLE reason this country's women live 10 years longer and weigh on average 42 lbs less than we do.

    (And actually, it is not about genetics or some hard exercise and absolutely EVERYTHING related to "HOW" they are eating.)

    BTW, What I said is "HOW", and not "what"...

    CLICK this link to see if this easy quiz can help you release your real weight loss potential

    OdpovědětVymazat