keramická dílna HLINĚNKA

Keramická dílna Hliněnka

maca.mackova@seznam.cz

http://keramikahlinenka.cz/

neděle 19. března 2017

Trochu té jarní hlíny

. . . a je to tady . . .
Moji první točený zajdové. Doufám, že se vám budou líbit. Ještě jich je pár v prodeji k odběru ihned, kouknout můžete zde. Právě jsem se vrátila z dílny a točila jsem další základy, tak určitě budou další.
Pak tu jsou ještě staří známí vrabci v různých velikostech. Budky, kytičky, hrnce mísy také dobře znáte. Jo a jsou tu ještě nové slepičky, ty už odletěly do světa, ale ráda pro vás vyrobím další. Všechno najdete zde  















Užijte si zbytek zamračené neděle
Hliněnka








pátek 17. března 2017

Točení na kruhu

Je to už dlouho co jsem si pohrávala s myšlenkou, že koupím hrnčířský kruh a začnu točit základy k figurám. Stalo se. V říjnu jsem ho pořídila a do února jsem kolem něho jen chodila a opět si slibovala, že začnu. Jenže byly Vánoce a vy jste mě zavalili prací a nebyl prostor si sednout a plýtvat časem, který byl tak drahocenný. Je vám určitě jasný, že mě ruce svrběly a chtěla jsem k tomu sednout, ale vím, že bych se potom neutrhla.
Konečně v únoru to vypuklo, hodiny a hodiny budu trávit u kruhu abych byla lepší a lepší. 

... ale ono to půjde, strašně mě to baví.























Krásný páteční den užívejte pohodu a já příště vložím už vytočený zajíčky.

Vaše Hliňuš

pondělí 6. března 2017

Jde na mě jaro ....




Od Vildy jsem dostala pugét tulipánů, jsou nádherný, nějak mi po té bílé zimě chybí barvy a tak musím říci, že mi barevné tulipány udělaly obrovskou radost. Dneska jsem byla v zahradnictví, že už si nakoupím nějaké ty primulky, macešky, krokusy a tak, ale byla jsem zklamaná. Po krásném víkendu kdy byli všichni natěšený, že se pustí do svých zahrádek a truhlíčků, byly vyprodané. Tak pojedu znovu třeba ve středu. Chtěla bych vám vyfotit pár keramických novinek a potřebuji k tomu kvítí. Tak vydržte.









Na procházce jsem si nastříhala krásné proutky kočiček.



Mám vás ráda vaše Hliněnka

neděle 5. března 2017

Oslava

Tento týden měly naše holky celkem významné narozeniny. Kája měla 10 a Áďa sladkých 18, i když je daleko od domova myslím, že si je užila úplně jinak, po Amerikánsku :o) V restauraci kde byla s rodinou na slavnostní večeři jí všichni hosté zazpívali, ve škole dostala spoustu dárků, balónků, donutů a samozřejmě i zpěv byl, na bazénu to semé. Včera byla s rodinou u oceánu na pláži kde si užívali pohodu
the memory of America forever




Myslím, že bude vkládat článek na její blog zde. Pokud budete mít chuť si nějaký přečíst a prohlédnout fotky jak se jí žije rok na studijním pobytu v LA, nahlédněte. 

Jinak Káji oslava proběhla v kruhu rodinném , užili jsme si to. 

















Mějte se fajn